ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) στηρίζοντας θεσμικά και ουσιαστικά την επιχειρηματικότητα και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, μέλη του, συμμετέχοντας ενεργά στις προσπάθειες βελτίωσης κάθε πτυχής της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των συμπολιτών μας, στηρίζει ήδη από το 2012, το θεσμό της Διαμεσολάβησης ως εξωδικαστικό τρόπο επίλυσης των διαφορών ιδιωτών, επαγγελματιών κ.λπ.

Η δημιουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τη υποστήριξη της Διαμεσολάβησης και ένα προσωπικό στοίχημα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία. 

Ως επιστέγασμα της επιτυχίας αυτής, το 2016 το ΒΕΑ. δημιούργησε το «Κέντρο Διαμεσολάβησης ΒΕΑ» το οποίο έχει ως σκοπό την ενημέρωση των μελών μας και των ιδιωτών εν γένει για το θεσμό, καθώς επίσης και την υποδοχή Διαμεσολαβήσεων στους φιλόξενους και άρτια εξοπλισμένους χώρους του. Έκτοτε, μέσω των δράσεων του Κέντρου Διαμεσολάβησης έχουν ενημερωθεί  εκατοντάδες μέλη μας για το οφέλη της Διαμεσολάβησης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επίλυση των ιδιωτικών τους διαφορών, γρήγορα, αποτελεσματικά, με ασφάλεια δικαίου (ισχύ δικαστικής απόφασης) και χαμηλό κόστος. Επίσης έχουν λάβει χώρα δεκάδες επιτυχημένες Διαμεσολαβήσεις, στις αίθουσές μας.

Συμμετέχουμε επίσης ως ιδρυτικό μέλος – εταίρος, στον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ).

Η εισαγωγή νέου νομοθετικού πλαισίου για τη Διαμεσολάβηση με τον ν. 4640/2019, όπου σε σειρά υποθέσεων προβλέπεται η προσφυγή των μερών σε Υποχρεωτική Αρχική Συνεδρία με Διαμεσολαβητή πριν τη συζήτηση της υπόθεσης στο Δικαστήριο, προβλέπεται να δώσει νέα ώθηση στο θεσμό, που ήδη λειτουργεί με επιτυχή αποτελέσματα. 

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης του ΒΕΑ ανταποκρινόμενο στις νέες συνθήκες διαθέτει κανονισμό λειτουργίας σύμφωνα με τον οποίο μπορούν να διενεργηθούν Διαμεσολαβήσεις στις αίθουσές του καθώς επίσης και Κατάλογο εξαιρετικών επιστημόνων – διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε Διαμεσολαβητή για την υπόθεσή σας, ή να ζητήσετε από το Κέντρο να σας υποδείξει έναν ή περισσότερους. 

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, πιστεύει ότι ο θεσμός της Διαμεσολάβησης ωφελεί πολλαπλώς τα ενδιαφερόμενα μέρη, που έχουν τη δυνατότητα να επιλύσουν τη διαφορά αποτελεσματικά και με δική τους συμφωνία.   

 Σας καλούμε όλους, συναδέλφους επαγγελματίες, αλλά και ενδιαφερόμενους πολίτες, από οποιονδήποτε κλάδο προέρχεστε, να ενημερωθείτε σωστά και αξιόπιστα, για τα οφέλη της Διαμεσολάβησης και να υιοθετήσετε τη διαδικασία, προς όφελός σας. 

Σας καλούμε να επικοινωνήσετε και να επισκεφθείτε το Κέντρο Διαμεσολάβησης του ΒΕΑ, να καταθέσετε -σε συνθήκες απόλυτης εχεμύθειας και προστασίας- την υπόθεσή σας, το πρόβλημά σας, την απορία σας, να λάβετε έγκριτη νομική καθοδήγηση – εντός των πλαισίων που επιτρέπει η σχετική νομοθεσία- και να εμπιστευτείτε την πραγματοποίηση  της Διαμεσολάβησης στο Κέντρο μας, για την υπόθεση που επιθυμείτε, απολαμβάνοντας τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς οικονομικούς όρους αυτού.

Υιοθετούμε σταθερά, το σύνθημα «η Διαμεσολάβηση είναι για όλους» και θα εργαστούμε ακόμη πιο εντατικά, για την εδραίωσή του στον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία μας.

 

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας 

Παύλος Ραβάνης